Bluscentrales

Zowel de µ-FEP als de NANO zijn ontwikkeld en bedoeld voor de activering van modulair opgebouwde brandmeld- /blussystemen. Voor het concept branddetectie & blussing bij de bron zijn beide systemen uitermate geschikt. Beiden zijn klein en compact en kunnen daardoor locaties beveiligen waarvoor een standaard brand-/bluscentrale ongeschikt is. De bediening is eenvoudig, overzichtelijk en ontworpen overeenkomstig de EN54-2 voor brandmeld en alarmsystemen en de EN12094-1 voor vaste brandbestrijdingssystemen. Beide brandmeld-/blussystemen zijn autonoom werkend, veelzijdig en met een zeer hoog prestatieniveau bedoeld voor verschillende toepassingsgebieden.

De µ-FEP is zeer geschikt voor toepassing in IT ruimten, schakel-, verdeel- of proceskasten,  batterij opslag en laadinrichtingen, clean rooms en laboratoria. De µ-FEP bestaat uit twee delen. Deel 1 bevat de centrale elektronica deel 2 de kabelaansluitingen. De centrale  kan daardoor eenvoudig worden gemonteerd en bedrading moeiteloos worden aangesloten. De µ-FEP is voorzien van een eigen noodstroomvoorziening en test faciliteit. De µ-FEP kan ook worden ingezet als partiele blusmodule of onderdeel in een bestaand brandmeldsysteem.

De afmetingen van de µ-FEP zijn: 80 x 151 x 60 mm (h x b x d)

De NANO is door zijn opbouw bestand tegen trillingen en schokken en is daardoor zeer geschikt voor de beveiliging van motor-compartimenten van voertuigen, schepen en/of CNC machines. De NANO is voorzien van een tweevoudige blusactivatietechniek bedoeld voor de activatie van elektrische activeerbare blusgeneratoren of de activatie van een zogenaamde solenoid. De NANO heeft geen eigen noodstroomvoorziening maar een dubbel uitgevoerde voedingsaansluiting en maakt gebruik van de secundaire stroomvoorziening van het te beveiligen object.

De afmetingen van de NANO zijn: 80 x 120 x 58 mm (h x b x d)

Voor meer informatie raadpleeg de documentatie of de gebruikershandleiding op deze website